• Pajzsmirigy????

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Kitöltöttem a tesztlapot és elég rossz eredményem lett.Kb 22 éve volt egy erős pajzsmirigy gyulladásom amire egy hónapig erős antibiutikumot szedtem.Azóta ha beteg vagyok,nincs lázam,illetve csak hőemelkedésem.Tavaly októberbennézték a TSH-mat 1,59 volt,november végén 0,971.Most az utóbbi két hónapban nagyon meghíztam,pedig a szénhidrátokat,kenyeret igyekszem mellőzni.59 éves vagyok,kb 156cm és 98kg.Nem szabadna híznom,mert járok a kardiológiára és mindig kikapok,ha több a súlyom.az a kérdésem,hogy hizásom.ritmuszavarom,sokszor borzongok,hideg a kezem,lábam. Éjjel csak zokniban tudok aludni.A bőröm is száraz,időnként a hátam nagyon viszket.Gyógyszereim a mit állandóan szedek:co-renitec,citapran,betaloc -ZOK,vasilip.Sokszor rám jön a szorongás,a torkomban érzem a szívem,szédülök,ájulás kerülget.Szakorvosnál ez miatt még nem voltam.Szeretnék tanácsot kérni,hogy hova forduljak a problémámmal.Előre is köszönöm,tisztelettel:"Mami".

        WEBBeteg szakértő válasza a hízás témában

        Kedves kérdező!

        TSH-ja mindkét alkalommal rendben volt. Ez nem utal pajzsmirigy alulműködésre. (Bár az értékek nem annyira frissek)
        A panaszai miatt viszont jó lenne a cukoranyagcseréjét megvizsgáltatnia.
        Mindkét kérdést vizsgálják endokrinológiai szakrendelésen és ott diétás tanáccsal is fognak szolgálni. Szerintem ide kellene beutalót kérnie.

         Dr. Fáklya Mónika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-09 18:54:11; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 09:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: