• Hogy vizsgáltassam ki magam ,és kihez kell fordulnom ,ha az a gyanúm,hogy pajzsmirigy betegségem van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Web orvos!

        Papp Márta vagyok,jelenleg kb. 70kg,és ehhez mérve 155 cm magas.Egy ideje a munkahely váltás során általában ülő munkát végzek,és a 45 kg.,ami 4-5 éve volt már csak álom.Nem eszem többet,sőt inkább kevesebbet,de folyamatossan rakódnak a kilók így is.Sokszor vagyok fáradt,aluszékony,ingadozó a kedélyállapotom.Szeretnénk babát,már 8 éve vagyunk együtt,és lassan 35 éves leszek.Múlt év májusa óta próbálkozunk teljes erővel a baba dolgon.Tavaly december óta szedek orvosi felügyelet mellett peteérés serkentő tablettát,volt már egy méhszáj rendellenességre,és polipra műtétem kb.10 éve,de mindezek ellenére nem sikerül teherbe esnem,ráadásul nem csak peteérésem nincs,de a méhem is kisebb az átlagosnál,így nem kecsegtet sok jóval a nőgyógyászom.Folyamatosan diétázom,és ez alatt a 4 hónap alatt akkor is lerakódott közel 8 kg.Gondolom közre játszik az orvos által felírt gyógyszer és az elevit tablettát is szedem.Végig csináltam a pajzsmirigy tesztet,ami azt adta eredménynek,hogy valószínűleg ilyen jellegű probléma lehet.Nem tudom,mennyire pontos ez a teszt,de ha ez a valós,akkor megvizsgáltatnám magam ,de nem tudom,hogy ezt a házi orvosnál kell -e kérnem,vagy van külön beutaló nélküli vizsgálat valahol.És ha a háziorvos ad beutalót,neki elég-e annyi,hogy én úgy gondolom,szükségem van a viszgálatra,avagy az összes tünetem elmondása után talán beutal kivizsgálásra.

        Köszönettel:Papp Márta

        WEBBeteg szakértő válasza a hízás, pajzsmirigy témában

        Kedves Márta!
         
        A háziorvosa tud adni beutalót endokrinológiai szakrendelésre, ahol vérvétellel megállapítható az, hogy van-e pajzsmirigyműködési zavara. Kérje meg erre, általában nem szoktak a háziorvosok ez elé akadályt gördíteni.


           Dr. Fáklya Mónika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-07 19:10:34; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 15:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: