• Még egy kérdés.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Nagyon szépen köszönöm eddigi válaszait. De lenne még egy kérdésem a pajzsmirígygyulladással kapcsolatban. Hallgassak az orvosomra miszerint terhességig nem kell kezeltetnem magam,vagy ne hagyjam ennyiben. A megvastagodott nyakon és és ritka nyelési nehézségen kívül nem okoz tünetet. Köszönöm válaszát. Tisztelettel:D.ZS.

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirirgy témában

        Kedves kérdező!
         
        A kezelés nem a terhesség bekövetkeztétől függ, hanem a hormonszintjeitől. Amennyiben pajzsmirigy alulműködésre utaló tüneteket vesz észre magán soron kívül, egyébként 3-6 havonta érdemes pajzsmirigy hormon szint méréseket végezni. Ha itt pm. alulműködésre utaló leleteket kapnak, a kezelés szükséges. Hiszen ha nem kezelt pajzsmirigy alulműködése alakulna ki, a teherbe esésre is kevés az esélye. (A TSH-t érdemes 1-2 mU/l közé vinni, hogy a nyaka nem vastagodjon. Most hol áll ez az érték?)


           Dr. Fáklya Mónika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-07 19:08:38; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 15:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: