• Hormonális eredetű lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Fáklya Mónika!

        PCOS miatt 1 éve Meforallal kezelnek, időközben myoma eltávolításom is volt, terhes azóta sem lettem. Közben egyre többször fázom, a hajam rettenetesen hullik, a bőröm is nagyon megöregedett. (37 éves vagyok) Mivel a terherbeesés miatt folyamatosan hőmérőzöm magam, a szájban mért testhőm a menses kezdetét 35,7, ovuláció körül pedig 36,4. Ettől nem is ment még feljebb. Ez nem túl alacsony?

        Kérdésem az lenne, hogy ez utalhat hormonális vagy pajzsmirigy betegségre? Ha hormonszinteket néznek egy vérvételen, akkor ez ott ki fog derülni? Összefügg e mindez azzal, hogy azóta sem estem teherbe.

        Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves kérdező!
         
        Igen utalhatnak panaszai hormonbetegségre, pl. pajzsmirigy alulműködésre. Feltétlenül érdemes endokrinológushoz fordulni.
         

         Dr. Fáklya Mónika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-05 19:17:25; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 13:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: