• Meddig emelhető az l-thyroxin adagja?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! 2009 .01.15-én az eredményeim a következők voltak:TSH:70,9 T4:1,28 Ezekre az eredményekre alapozva kaptam 50 mg l-thyroxin-t. Új vizsgálatok alapján 03.03-án TSH 65,4 T4:11,95 T3:4,3a háziorvosom +50 mg l-thyroxin-t javasol. Az endokrinológián időpontom csak április végén van. Kicsit félek a 100 mg-os adagtól,mert amikor kezdtem szedni az 50 mg-t elég sok mellékhatását éreztem.Most már nem érzek semmi mellékhatást, de ha emelem az adagot valószínű újra kezdődnek a kellemetlenségek. Tudom hogy a THS még mindig elég magas, de nem lehetne fokozatosan emelni az l-thyroxint mondjuk 25 mg-onként? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves Kérdező!

        Természetesen fokozatosan is lehet emelni az adagot, a magam részéről mindig így javaslom a betegeknek. A TSH "lusta"  nem rendeződik gyorsan. Mivel nem írta meg, hogy milyen mértékegységben mérik önöknél a T4 és T3 szintet és mennyi a normál tartomány, sajnos nem tudom értékelni az adatait.
        Ha úgy érzi, hogy túl sok a kapott gyógyszer- szívdobogás érzés, izzadás, nyugtalanság stb.- ne emelje tovább addig amíg nem beszélt endokrinológusával. (Egyébként is azt javasolnám, hogy a dózismódosításokat mindig beszélje meg vele akár telefonon is.)


         Dr. Fáklya Mónika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-09 18:51:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 12:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: