• Köszönöm

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nagyon szépen köszönöm a válaszát az autoimmun pajzsmirígygyulladással kapcsolatban. Arra lennék még kiváncsi hogy ha terhességig nincs kezelve akkor milyen hatásai lehetnek? Hullik a hajam és a bőrömön ráncok jelentek meg ami 26 éves korban szerintem nem normális. Összefüggésben lehet vele? A jódpótlás hatásos lehet?

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves kérdező!
         
        A jódpótlás ilyen betegségben nem javasolt, mert gyorsíthatja a gyulladásos folymatot. Az antitest emelkedés önmagában nem okoz tüneteket. Az antitestek hatása annyi, amit korábban is írtam, hogy pusztítják a pajszmirigy sejteket. A szelént írták le újabban jó hatásúnak, naponta 50 ug szedését javaslom. A bőr és a haj akkor változik ebben a betegségben, ha a hormonszintek lecsökkennek, ezért kell a rendszeres ellenőrzés.
         

         

         Dr. Fáklya Mónika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-04 10:41:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 12:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: