• Pajzsmirigy túlműködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A fiamnak a TSH-ja 0,0005 az FT4 értéke pedig 6,5 . 3 éve már elkezdte szedni a Methotirynt, de abba hagyta , most újra hazaköltözött és én nem hagytam , hogy ne vizsgáltassuk meg, hogy most milyenek az erdményei. Ma jöttek meg  a fenti értékek. Ön szerint ha újra elkezdi szedni a gyógyszert akkor ezek az értékek normalizálódhatnak, vagy egy hosszabb kezelésre kell felkészülnie?  Ha ezt nem kezeli megfelően milyen következményei lehetnek? Rengeteget eszik és csontsovány, és folyton feszült, ideges, remeg a keze.Ő ezt rá akarja fogni a családi problémáira. Én aggódok érte. Biztosan most nagyon stresszes is . de szeretném tudni, hogy mire számíthat. még csak holnap kell időpontot kérnünk az endokrinológiára.

        Válaszát előre is nagyon köszönöm.

        Katus

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy túlműködés témában

        Kedves kérdező!
         
        A fiának pajzsmirigy túlműködése van, ami kezelés nélkül életveszélyes állapotba sodorhatja a beteget. A tünetei egyértelműen a betegség tünetei, ne fogja rá a stresszre. Mivel már korábban kezelték, ez egy visszaesés. Ilyenkor több lehetőség közül lehet választani a gyógyszeres kezelés a műtét és az izotópos kezelés jöhet szóba. Ezt a kezelőorvosával kell átbeszélni, mert a kiváltó októl is függ az elsőként választandó terápia.

          Dr. Fáklya Mónika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-03 11:39:11; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 06:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: