• Pajzsmirigy probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő! A háziorvosom szapora szívműködés és hajhullás miatt kért egy labor vizsgálatot, aminek eredménye h a TSH szintem 35,53 mlU/l, ami magas. Elküldött pajzsmirigy szakrendelésre, ahol csináltak ultrahangot és tűvel vettek mintát(ennek eredményét nem tudom, illetve nem tudom milyen célt szolgált ez!) írtak fel gyógyszert,a neve talán L-Thynoxin. A kérdésem: a magas TSH szint, kizárólagosan a pajzsmirigy alulműködésre utal? Kellene még más vizsgálatot is csináltatni. Milyen hatással lehet rám a gyógyszer szedése, illetve biztosan szednem kell-e? Előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves kérdező!

         

        A magas TSH pajzsmirigy alulműködést jelez. Kiegészítésként szoktunk fT4 szintet is mérni, ez ilyenkor alacsony. A pajzsmirigy alulműködés kezelése hormonpótlással történik. Ez az L-thyroxin, amit kapott.

        A tűbiopsziára valószínűleg azért volt szükség, mert a pajzsmirigye göbös lehet, és ilyenkor megnézik, hogy a göb nem tartalmaz-e rosszindulatú sejteket. A gyógyszer helyre fogja állítani az anyagcseréjét.

         

        Tisztelettel,
        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-06 11:52:02; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 13:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: