• Endokrinológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor

        Segítségét kérném egy döntésben. Pajzsmirigy túlműködéssel kezelnek már több éve propicilt szedek.Mivel a gyógyszer abbahagyása után felborult újra  a működés műtéti megoldást javasoltak.Közben én terhes lettem de sajnos most elvesztettem a babát/a köldökzsinór rátekeredett/,most mielőbb szeretnék újra teherbe esni, viszont azt mondták akkor most válaljam be előbb a műtétet és utánn majd valamikor a terhességet.Mivel a gyógyszer szedése most sem okozott gondot a terhességnél, nem tudom a műtétnek milyen következményei lehetnek, mikor lehet babát válallani mennyi az esély rá alacsony pajzsmirigy működéssel.Döntésképtelen vagyok baba vagy műtét előbb.

        Előre is köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy túlműködés témában

        Kedves kérdező!
         
        A műtétet javasolnám először, majd a pajzsmirigy működésének beállítását és ezt követően a gyermekvállalást. A műtét után a pajzsmirigyműködést hormonpótló kezeléssel normalizálják. Ebben az esetben a terhességnek és a baba egészséges kihordásának minden esélye megvan. Pajzsmirigy túlműködésban viszont a baba és a mama szövődményei a terhesség alatt nagyobb gyakorisággal fordulnak elő. 
         
         
        Dr. Fáklya Mónika


        Kedves Pajzsmirigyes!


        Mindenképpen rendben kell tennie a pajzsmirigyét, mivel a terhességre nagyon sok komplikációt tud okozni. veszélyes az alulműködés, de bizony a túl sem jó. Tehát én tényleg azt javaslom, amit mondtak, hogy tegye rendbe a mirigyét, és utána vállalkozzon a babára, mivel sajnos vetélés lehet a következménye.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-21 18:38:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 06:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: