• Magas prolaktinszint

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2007 nyaran derult ki hogy az evi 10-15 kg- os hizasom oka elsosorban a nagyon magas prolaktin szint ( a normalis szint 3 szorosa ). Azota szedem a Dostinex nevu gyogyszert, 1 mg/ 7 nap. A CT vizsgalatom negativ, nem ott van a hiba, ha abba hagyom a gyogyszer szedeset, kezdodik a hizas, es a menstruacio helyett  beindul a tejszivargas. Van mod  ennek az allapotnak a megszuntetesere, vagy eletem vegeig szednem ell a DOstinexet ?

        Koszon valaszukat

         

        WEBBeteg szakértő válasza a prolaktinszint témában

        Kedves kérdező!
         
        Az elhízás PCOS szindrómát válthat ki, ami okozhat magas prolactin szintet is. A fogyással ez az állapot jelentősen javulhat. E miatt testsúlycsökkentést javaslok, és a prolactinszintek követését. Egyenlőre a Dostinexet szedje és a kezelést mindíg egyeztesse endokrinológusával, hiszen ő ismeri az ön kórtörténetét részletesen.
         

         Dr. Fáklya Mónika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-18 22:29:38; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 13:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó