• Mit jelentenek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! Én írtam egyik nap arról, hogy jobb oldalt fáj a fejem, a nyakam, szédülök, fejem fáj, és kaptam rá gyógyszereket , kenőcsöt,de egy pontban nem múlik a fájás. Voltunk vérvételen, megjött az eredmény, ami rossz: TSH magas (4.57), és a HDL-Koleszterin,direkt pedig alacsony (1.33).

        Mit jelentenek ezek? Ettől fájhat és szüdélhetek? és mit tegyek ellene? (Persze a házi orvoshoz is ellesz vive, de tudni szeretném Önöktől is)

         

        Köszönöm: Hajdara Gyöngyi (16év)

                                                                                     

        WEBBeteg szakértő válasza a fejfájás témában

        Kedves kérdező!
         
        Minimális TSH emelkedése nem okoz ilyen panaszt. A TSH a pajzsmirigy szabályozó hormonja, emelkedése okának kiderítése céljából érdemes fT3, fT4, anti-tireoglobulin, és anti-TPO szint mérése is.
        A HDL-koleszterin az ún. "jó" koleszterin. Nem lényegesen alacsonyabb értéke, ez sem okoz fejfájást.
        Amennyiben panasza nem szűnik belgyógyászati ill. szükség esetén ideggyógyászati vizsgálatot javaslok.
         

         Dr. Fáklya Mónika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-13 22:14:59; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 15:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: