• Endokrinológia - ACTH értékek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr! Nekem valószínű Cushing-kór betegségem van, de még nincs teljesen diagnosztizálva! Voltam vér/hormon vizsgálaton, és hasi UH-n! A hormon eredményeim normálisak, kivétel az esti kortizol szint, ami tartományon kívül esik, és 11 az értéke! az ACTH-m elvileg normális: 46 Mellékvese-kéreg daganatom nincs, amit kimutatott az UH, és az lenne a fő kérdésem, hogy lehetséges-e még a Hipofízis Adenómája, ezeknek az adatoknak az ismeretében? Mert az ACTH papír szerint 0 és 55 között normális, nekem 46! Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: Arnold.

        WEBBeteg szakértő válasza a ACTH érték témában

        Kedves Kérdező!

        A válszhoz tudnom kellene, milyen mértékegységben adták meg a hormonszintjét, valamint azt, hogy az ACTH-t a nap melyik szakában vették le. Ennek hiányában még tájékoztató választ sem tudok adni. Mindenesetre a hypophysis adenomában - ha az Cushing-kórt okoz - magas az ACTH szint.

        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-04 19:26:44; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 11:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: