• Pajzsmirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr.nő!

        Kezelt csökkent müködésű pajzsmirigy betegségem van 8 éve.Gyulladás miatt alakult ki.Euthyrox 125 szedek.

        3.31 tsh értékem az lenne a kérdésem hogy babát szeretnék igaz e hogy 2 illetve 2 alatt kell lennie a tsh értéknek?Volt egy vetélésem akkor emeltek az adagon mig terhes voltam 150-re most elötte meg kell már emelni vagy csak akkor ha már terhes leszek?Lehet szedni jodot ennél a betegségnél?Mert minden magzatvédö vitaminban van és ezt javasolják szedni baba tervezésnél.Köszönöm válaszát!Gyöngyi.

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy alulműködés témában

        Kedves kérdező!
         
        Valóban vannak olyan taanulmányok, amelyek szerint az ideális TSH a 2,5 körüli érték a teherbe esés szempontjából, azonban a 3,3 is benne van a normál tartományban. Az emelést mindenképpen beszélje meg endokrinológusával!
        Jodid ebben a betegségben nem javasolt.
         

         Dr. Fáklya Mónika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-10 22:59:31; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 10:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: