• Hematológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

        Kislányom 10 hónapos. Pajzsmirigye születése óta alulműködik, ezért tiroxint kap nap mint nap. A TSH szintje már beállt, de az FT3 állandóan magasabb a felső határnál. Legutóbb például 4,89 pg/mL volt a felső határ 4,2-höz képest. Ezzel nincs is baj, kérdésem inkább az általános vérképével kapcsolatos. A fehérvérsejt száma elég alacsony, de még határon belüli 8,26 G/L. Viszont ami aggaszt, az a neutrofilek és limfociták aránya. NEUTROFIL: 16,6% (1,37 G/L) LIMFOCITA: 71,2% (5,89 G/L). Valahol azt olvastam, hogy a magas tiroxin szint csökkenti a neutrofilek számát. Kérdésem az volna, a leírt eredmények mennyire számítanak rossznak, illetve emiatt jobban óvnunk kell-e a babát a betegségektől?

        Válaszát előre is köszönöm!

        Tisztelettel: egy anyuka

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hematológia témában

        Véleményem szerint semmi oka aggodalomra. A kisgyerekek fT3 szintje magasabb a felnőttek normáltartományánál . Ez önöknél is rendben van. A fvs számmal sincs gond, az egyes fvs tipusok aránya gyorsan változik, gyermekekben. Pl. akár enyhe vírusos fertőzésnél a lymhocyták, bakteriális fertőzéseknél a neutrofilek felé tolódik el az arányuk. Ez teljesen normális reakció.

         Dr. Fáklya Mónika endokrinológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-03 17:21:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 31., 06:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: