• Kóros szőrösödés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! 14 éves vagyok és 2-3 éve kezdődött kóros szőrnövekedés a testem szinte minden részén. A hátamat, a hasamat, a melleimet, a mellem közötti területet, a fenekemet hosszú 1 cm-s, sötét, de pihés szőrök fedik. Édesanyám többszöri elvetélés után, hormonokat kapott, hogy "megmaradhassak". Nagy valószínűséggel ez lehet az oka a túlzott szőrösödésemnek. A menstruációm rendben van, bár az első két napon nagyon erősen görcsölök. Van rajtam némi felesleg, nem tudom, hogy ez összefüggésben lehet-e ezzel a problémával. Kérdésem az lenne, hogy gyógyszeres kezelés útján megszüntethető-e, illetve eltüntethető-e a szőrnövekedés? Vagy ilyen esetben csak kozmetikus segítségére hagyatkozhatok? Köszönöm válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a szőrösödés témában

        Kedves kérdező!

        MIndenképp javasolnám endokrinológiai szakrendelés felkeresését. Az említett fokozott szőrnövekedés hátterében számos ok lehet, amiket csak laborvizsgálatok tudnak felderíteni. Amennyiben kiderül mi a baj oka, akkor viszont kezelni is lehet. A tüneti kezelés - ld. kozmetikus - nem helyettesítheti az oki terápiát.

        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus

        A lehetséges okokről a következő linkre kattintva olvashat a WEBBetegen: Szőrösödés nőknél


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-04 19:30:06; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 09:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: