• Hirsutizmust okozhat pajzsmirigy rossz működése?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor! Régóta szenvedek igen erős szőrősödéstől minden hol(fenék,mell,has,combok,áll..), bőröm aknés,hajam nagyon hamar bezsírosodik.Nemrégiben voltam endokrinológia vizsgálaton ahol mérsékelten csökkent pajzsmirigy működést állapítottak meg.Melyre javasoltak nyaki UH vizsgálatot valamint napi 50 ugr Letros tabletta szedését; de vissza kell mennem még pajzsmirigy ellenes antitestek meghatározására és TSH, FT4 kontrollra 8hét múlva.Sajnos a hormon meghatározások techinkai okok miatt korlátozott spektrumban készültek.A kérdésem az lenne, hogy ez a pajzsmirigy működés okozhatja e nálam a hirsutizmust, és ha igen, akkor ezzel a Letrox tablettával végleg megoldódna e a szőr problémám? Ugyan is így képtelenség élni! Válaszát nagyon várom és előre is megköszönöm! Üdv.: Zsanett

        WEBBeteg szakértő válasza a hirsutizmus témában

        Kedves kérdező!
         
        Érdemes lenne nemi hormonokat is meghatározni, mert a fokozott szőrösödés hátterében állhat férfi nemi hormon túltermelés. Ha túlsúlya van, a testsúlycsökkentés nagyon fontos, mert az rontván a petefészek működését fokozott férfi nemi hormon termelésen keresztül hirsutismust okoz.
         

         Dr. Fáklya Mónika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-30 09:48:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 10:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: