• Pajzsmirigy alulműködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Nő/Úr! Azt szeretném megtudni, hogy latens hypothireozisra szedek 50mg L-Thyroxint/32 hets terhes voltam amikor 8.080 volt a TSH-m erre írták fel/.Most viszont már szoptatok és még mindig szednem kell a TSH:0.6 A kérdésem az lenne, hogy előfordulhat hogy a hypothyreosisból hyperthyreosis lesz? És hogy nem is kellene már szednem?Ha szedem a gyógyszert elhízhatok? Elnézést a kusza fogalmazásért.Előre is köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves kérdező!

        A pajzsmirigyhormon pótlás nem okoz elhízást, sőt, ha túl nagy adagot kap a beteg, az anyagcsere felgyorsulása miatt fogyni fog. A TSH értéke normál tartományon belül van, de annak az alsó felében. Érdemes lenne fT4 szintet is mérni párhuzamosan, hogy nem lehet-e már kicsit csökkenteni az adagon. Az előfordol ugyanis, hogy a terhesség után az addig nem jó pajzsmirigy működés helyre áll.

        Üdvözlettel,
        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-04 19:22:29; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 09:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: