• Endokrinológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        WEBBeteg szakértő válasza a akromegália témában

        Kedves kérdező!
         
        A tünetek leírása után valóban az akromegáliára lehet elsőként gondolni, de az IGF-I eredménye ezt nem támasztja alá. (Bár nem írta meg a referencia tartományt, így csak az általam ismert labormódszer norm. tartományai alapján tudom ezt mondani.) Akromegáliában ez az érték magas kellene hogy legyen. Egyéb vizsgálatok történtek-e a hormonszint méréseken kívül?
        Prolactin szint magasnak tűnik, de mivel sem mértékegységet, sem referencia tartományt nem adottt meg, ezt nem tudom biztosan állítani.
        Miután az orvosa ismeri az ön korát, nemét tüneteit én pedig nem, véleményem szerint követnie kellene a tanácsait. ha a panaszai fokozódnak hamarabb menjen vissza kontrollra. Sajnos ennél többet így ismeretlenül nem tudok önnek tanácsolni.
         

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-21 14:23:03; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 13:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: