• Prolaktin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nő/ Dr.Úr!

        Hipofizis adenomám van és nagyon magas a prolaktin szintem megoperáltak, de nem sikerült eltávolitani a daganatot.Mütét óta nagyon meghiztam, pedig nem változtattam étkezési szokásaimon.A kérdésem az, hogy a magas prolaktin szint okozhat e elhizást?

        Köszönöm válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a prolaktin témában

        Kedves kérdező!

        Nem hiszem, hogy a magas prolactin okozza a hízását. Jó lenne viszont megnézni, hogy a többi hypophysis hormonja rendben van-e. Előfordulhat ilyen műtét után ugyanis, hogy a hypophysis más hormonjai nem termelődnek átmenetileg normális mértékben. A TSH csökkent termelése viszont a pajzsmirigy alulműködését okozza, ami hízáshoz vezet. Mindenesetre javaslom, hogy keresse meg endokrinológusát!

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-12 15:58:34; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 18:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: