• Kedves Doktornő!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az utóbbi 2-3 hónapban részt vettem egy kisebb kivizsgáláson, az októberi vérvétel alapján a tsh szint 1.9 volt, a decemberi vérvétel után pedig már 3.2. Időközben történt egy ultrahang vizsgálat is, mely szerint egy 3 cm-s struma göb-t találtak, több kisebb egyéb ciszta mellett, melyet az izotóp vizsgálat is megerősített. A következő vizsgálat amit előírtak egy vékonytű biopszia. A kérdésem az lenne, hogy mi várható, gyógyszeres kezelés jöhet szóba, vagy esetlegesen műtét? A kórházban a kezelőorvostól sajnos nem kaptam kielégítő választ. Köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves kérdező!
         
        TSH értéke alapján a pajzsmirigye normálisan működik. A tűbiopsziát azért javasolta kezelőorvosa, hogy megnézze, hogy megtudják, nem rosszindulatú-e a göb. Ez nem túl kellemetlen vizsgálat, nem fáj jobban, mint egy vérvétel. Kicsit furcsa és rossz érzés a betegeknek, hogy a nyak területén szúrják meg őket. Ekkor egy vékony tűt vezetnek be a pajzsmirigybe és egy pillanat alatt mintát vesznek. Higyje el, nem olyan rossz, mint amilyenre most gondol.
        Mivel a göb meglehetősen nagy a műtét is szóba jön. Egy tapasztalt pajzsmirigysebész kezében biztonságban lesz, erre figyeljen. Ez viszonylag gyakran végzett műtét és a betegek gyorsan gyógyulnak. 
         

         Dr. Fáklya Mónika


         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-11 19:28:27; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 14:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: