• Pajzsmirigybetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Orvos Tanácsadó! A bal oldali pajzsmirigyben egy 2,3 cm nagyságú jóindulatú göb van. Már évek óta ellenőrzésre járok de sajnos az évek alatt nőtt- bizonyosan a kor előrehaladtával./Nagysága 0,7cm-volt kezdetben./Panaszom nincsen. A hormonnértékek jók. Ha tovább nő akkor műtétet javasolnak- ezt már tudom . Fél év múlva kell mennem kontrollra- de el szeretném kerülni a műtétet. Milyen kezelést létezik ilyenkor, hogy ne kelljen műteni- a jódpótlás felmerülhet - e vagy valamilyen diéta- sóvizes pakolásról is hallottam. Köszönettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves kérdező!
         
        Az pajzsmirigygöböket semmilyen pakolás nem fogja elmulasztani. A jódpótlás pedig gondot is okozhat ilyen esetben. Szerintem is a legcélszerűbb megoldás a műtét. Ettől nem kellene tartania, megfelelő gyakorlattal rendelkező intézmény ill. orvos esetében probléma nélkül történik a műtét.
         

        Dr. Fáklya Mónika endokrinológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-06 13:52:00; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 08:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: