• Pajzsmirigy alulműködés és gyermektervezés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        28 éves nő vagyok, a férjemmel gyermeket szeretnénk. Pajzsmirigy alulműködésem van, melyre kb. 10 éve szedek gyógyszert, most az Euthyrox 75-öt. Panaszaim nincsenek, de szeretném tudni, esetleg mire figyeljek-ügyeljek a teherbeesés miatt? Elkezdtem szedni a Béres Gravidát, melyben jód is van, de a használati útmutatóban azt írják, hogy nem szedhető l-tiroxin tartalmú gyógyszerrel együtt.

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy alulműködés témában

        Amint a kívánt terhesség létrejön, feltétlenül endokrinológiai szakvizsgálatra kell jelentkeznie, mert a terhesség során az Euthyrox dózisát - általában - másfélszeresre kell emelni. Legkésőbb terhesség 8. hetében TSH vizsgálat szükséges.

        Amennyiben a "Béres Gravida" készítmény tájékoztatóban valóban szerepel, hogy nem szedhető  l-tiroxin tartalmú készítménnyel (bár az igazat megvallva és a készítmény hatóanyagait is átnézve, nem értem miért), akkor másik vitamint kell választania.

        Kérem, figyeljen arra is oda, hogy terhesség során a napi jódbevitelnek 200 ug-nak kell lennie, ezért olyan készítményt válasszon, amely jódot is tartalmaz!

        Dr. Balogh Imre  endokrinológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-29 21:39:57; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 15:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: