• Cushing-kór - Endokrinológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Fáklya Mónika! Azért gondolom erősen hogy Cushing-kóros vagyok, mert legalább 12 tünettel küzdök születésem óta, és ez mind erre a betegségre jellemző amiket olvastam az interneten! Emelett az orvosom mondta hogy "a mellékvese-kéreg működik túl" És olvastam hogy létezik daganat nélküli Cushing kór is, mert daganatot sehol nem találtak nálam, csak a magas kortizol szint és abból is csak az esti! Az orvos akinél voltam, azt mondta hogy "nem kell erre gyógyszert szedni, majd magától elmúlik" de folyamatosan hízom közbe nem is eszem szinte semmit! naponta 2 főétkezés! De jelenleg nem tudok mit csinálni, mert az orvos akinél voltam, nem mondott semmit, és nem írt fel semmilyen gyógyszert! Muszály vagyok az interneten keresni a választ, és nagyon köszönöm Doktornőt hogy segít információkat adni! Csak most nem tudom mitévő legyek, mit tanácsolna nekem? Előre is nagyon köszönöm segítségét! Köszönettel: Arnold.

        WEBBeteg szakértő válasza a endokrinologia témában

        Kedves Arnold!
         
        Endokrinológiai szakrendelésen járt már?
        Véleményem szerint semmi jóra nem vezet, ha öndiagnosztikát folytat az interneten megtalált részinformációk alapján. Az endokrinológia ennél sokkal összetettebb szakterület, ráadásul pontosan az jellemző rá, hogy nagyon sok tünet egészségeseknél is megjelenik és csak az endokrinológus tudja azt megmondani, hogy ez vagy az a tünet betegség vagy az egészséges egyik variánsa. (Pl. a hízásra való hajlam is ilyen, de a Cushing kórra is jellemző hasi striák megjelenhetnek nem Cushing kóros betegknél és ebből szintén lehet téves következtetéseket levonni.Fontos megnézni, hogy az elhízás milyen testtájakon erősebb, ill. az említett stiákat is szakembernek megmutatni, mert jellege betegség és egészséges elhízott betegeknél némileg eltérő. Ugyanígy felsorolhatnám a Cushing kór szinte minden tünetét is. Ráadásul a "születésem óta" kitétele is a fenti probléma ellen szól.)

        Feltétlenül menjen el endokrinológiai szakrendelésre, mert úgy érzem ez a probléma nagyon rányomja a bélyegét mindennapi életére. Ki kellene deríteni, hogy van-e hormonális eltérése egyéb hormonok vonatkozásában is (pl. pajzsmirigy) vagy sem és ennek függvényéban kezelni. Ott az elhízás vonatkozásában is fognak tudni segítséget nyújtani. 
         

         Dr. Fáklya Mónika endokrinológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-03 14:53:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 19:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: