• Mi a bajom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        IZZADÁS,ÉHSÉG,SZÍVPANASZOK,HÍZÁS, FÁZÉKONYSÁG,TEHERBÍRÁS 0 REMEGÉS,SZÁRAZ HAJ,SZŐRZETTÖBBLET,LABDA ÉRZÉS A TOROKBAN,LÁB DUZZANAT NÉHA, MAGAS VÉRNYOMÁS,HAVI CIKLUS FEL ERŐSÖDÉSE FÁJDALMA.MINDEZ A TERHESSÉGEM ALATT ALAKULT KI 2006 2IK HÓNAPJÁBAN KEZDŐDÖTT 4 GYERMEKET SZÜLTEM MÁR. HÁZI ORVOS NEM IGAZÁN AKAR SEMMILYEN VÉRVÉTELT ELVÉGEZNI.EZ HELYES?????? HOGY NEM IGAZÁN TESZ SEMMIT PEDIG MÁR KÉRTEM.VÁROM VÁLASZÁT.

        WEBBeteg szakértő válasza a szívpanaszok témában

        Tisztelt Kérdező!

        Panaszai igen szerteágazók, egy adott betegséggel nem is igen lehet megmagyarázni. Szóba jön valamilyen hormonális zavar ( 1.pajzsmirigy-bár önnél a pajzsmirigy hormon többlet és hiány tünetei keverednek, holott egyszerre nem állhat fenn mindkét állapot. 2. nemi hormonok- bár nem tudom hány éves, a menopausa/ változó kor táján az ösztrogén szint csökkenése és a tesztoszteron relatív többlete okozhat számos panaszt), ásványianyag-vitaminhiány (ez önmagában bár nem magyarázza összes tünetét, de a terhességek, szoptatások alatt szervezete készletei alaposan megcsappanhattak) valamint szorongásos, hangulati zavar ( ez a különféle Önt érő stressz, pszihésen fel nem dolgozott események következtében alakul ki, korunk népbetegségének számít, nagyon gyakori, és panaszai zömét, beleértve a szívpanaszokat is magyarázhatja.)

        A lábdagadás leggyakrabban visszér problémára utal. A magas vérnyomásra mindenképpen oda kell figyelni, ha tartósan 140/90 Hgmm felett marad, érdemes gyógyszeresen beállítani. Azt javasolnám, hogy keresse fel nőgyógyászát ( egyúttal a rákszűrés is letudható), kezdjen el szedni valamilyen multivitamin-ásványianyagkomplex készítményt, és nézettessen egy labort (vashiányos vérszegénység, pajzsmirigy betegség kizárása végett). Ha Ön úgy érzi, hogy feszült,, meg lehet próbálni valamilyen gyenge szorongásoldót néhány hétig szedni, de ezt is beszélje meg háziorvosával. Remélem egy kicsit tudtam segíteni.

                                                                            Dr Virányi Ágnes

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-11 20:01:29; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 19:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tzsztelt Doktornő Az alábbi pajzsmirigy leletről szeretném tanácsát kérni... A bal lebenyben 3 darab 2,5 - 3 mmm nagyságú echoszegény góc látszik,melyek göböknek megfelelnek.Az isthmus-lebeny határán cystosus jellegű elváltozás. A jobb...
        Tisztelt Hölgyem! Az alábbi esetben szeretném a szakvéleményét kérni! Édesanyámat pár héttel ezelőtt pitvarfibrillációval/magas vérnyomással kórházba szállították, azóta jól van, kiengedték. Felmerült a gyanú, hogy a pajzsmirigy...
        Tisztelt Válaszoló! Idén nyár végén derült ki a pajzsmirigy problémám. Az első TSH- m 0,010 volt. Pajzsmirigy túlműködést állapítottak meg. Felkerestem egy szakembert, majd újabb vizsgálat következett. Szeptemberben a TSH-m 16,55 lett....
        Tisztelt Doktornő. Diagnosztizáltak nálam autoimmun betegséget, de most mégis tanácstalan vagyok, mert szeretnék többet tudni a betegségemről de sajnos a kezelőorvosom amiket elmondott nem egészen értettem meg. Az orvosom szerint van egy...
        3-4 hónapja 950 et mutatott a labor prolaktin szint, elkezdtem szedni bromicoptint 5mg ig. 1 hónapja 550 volt a labor , utána emeltük 7.5mg ra, most pedig megint 500mg ot mutatott pár napja. A referencia értek 290. Az orvos emelni szeretné még a...
        Fiam 9 éves, 139 cm. Csontkor vizsgálaton 2.5 évvel előrehaladott csontkort állapítottak meg. Ezt a 2. metacarpus hosszából, annyi volt a leleten, és egy táblázatból kikeresték, ez hány éves kornak felel meg. Jó ez a módszer? Ha igen, mire...
        Tisztelt Doktornő! 18/19 éves korom óta szedek fogamzásgátlót (jelenleg 25 éves vagyok). Ezen időszak alatt már 3 különböző tablettát szedtem, azonban az összeset hasraütésszerűen irta fel az éppen akkori nőgyógyászom, szóval egyszer...
        Tisztelt Doktornő/ Úr! Általános, migrén miatti, kivizsgálás során (2018.02.28) a TSH érték 0.25, az FT4 9.5 lett. Endokrinológus szakorvos Hypothyreosis-t állapított meg, 25ug Letrox szedését írta elő, a vérkép alapján, további fizikai...
        Érdeklődni szeretnék, hogy milyen vizsgálatra kellene mennem. Problémám, hogy kb 1 év alatt 62 kg-ról 71 kg-ra híztam, holott semmivel nem eszek többet, mint addig. Igaz, hogy ülő munkát végzek és nem sokat mozgok, de már beszereztem egy...
        Tisztelt Doktornő! 40 éves vagyok és szeretnénk egy 3. babát vállalni. Nézettem egy 21. napi hormon panelt, aminek az alábbi eredménye lett: TSH: 3 (0,55-4,78), FT4: 14,35 (11,5-22,70), FT3: 5,10 (3,50-6,50), Anti TPO: 28 (0,00-60,00), Anti...