• Agyalapimirigy adenoma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt webbeteg!Hipófízis Mr vizsgálaton voltam. A leleten követkető áll: A hypophysis felső konturja felfelé convex,de méretei a normál határértéken belül vannak.Egyértelmű körülírt gócos eltérés kontrasztanyag adása után sem látható.A natív felvételeken a lebenyek jelmenete szabályos.A hypophysisnyél a középvonalban helyezkedik el,nem vastagabb.A chiasma opticum szabályos. Tejcsorgás,magas prl szint miatt küldtek erre! 3 hónap múlva kontrollra kell mennem. A lelet most negatív vagy pozítv? mert ha negatív akkor nem értem miért kell kontroll 3 hónap múlva. Válaszát köszönöm! Minden jót!

        WEBBeteg szakértő válasza a MRI vizsgálat témában

        Kedves kérdező!
         
        MRI lelete gyakorlatilag normálisnak tekinthető, a felső kontúr konvexitása lehet egyéni variáns is, de mivel önnek tünetei vannak, fontos a követése, hogy a változást (esetleges növekedést) időben észre tudják venni. 
         

        Dr. Fáklya Mónika endokrinológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-02 12:47:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 14:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: