• Tisztelt Webdoktor!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Hogyan végzik el a csontizotop vizsgálatot? És Carney-syndromás lehet attól valaki mert nem találtak az akkori hormonvizsgálatkor semmit,de azelőtt meg igen?-4szer több volt a hormonom a kelleténél,de azutáni 2 hónapra rá,normál értéket mutatott. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a csontizotóp vizsgálat témában

        Kedves kérdező!
         
        A csontscintigráfia  vizsgálat során a paciens vénájába injekció formájában juttatnak be sugárzó izotópot. Ezt követően sok folyadékot kell meginna a vizsgált személynek, majd a sugárzást, egy erre szolgáló gamma-kamerával rögzítik, különböző nézetekből, a test összes csontjáról. Mivel a rosszindulatú daganatokban dúsul az izotóp, ez a rész sötétebb a felvételeken.
        A Carney szindróma igen ritka, genetikai eredetű kórkép. Nem írta meg melyik hormon szint változott így, de pl. a szindróma okozhat ciklikus Cushing szindrómát is, ahol elképzelhető, hogy a kortizol szint változik a normál és a kóros tartomány között.
         

        Dr. Fáklya Mónika endokrinológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-18 12:18:27; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 12:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó