• Pajzsmirigyalulműködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Úr/Nő! 37 éves vagyok, az elmúlt 1 évben két terhességemet veszítettem el, mire kiderült a betegségem.(két hete) TSH 63 uU/ml, ft4 5.68 pmol/l, az ft3 rendben. Eutyrox 100-at szedek.2 hét alatt a TSH-m lement 19-re, az ft4-m pedig 9 lett.TPO folyamatban.Ön szerint lehet ilyen gyors javulás?Ön szerint mikor lesz esélyünk, hogy újra babával próbálkozhassunk?

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves Asszonyom!

        A TSH értéket a gyakorlatban általában 4-6 hetente szoktuk ellenőrizni,
        mert lényegi változás csak ilyen időtartam alatt várható. Ezért is
        érdekes az Ön esete - különösen 2 hét alatt ez nagyon nagy
        változásnak tűnik (labor mérési hiba???). Amennyiben a 63-as TSH
        érték valós volt, ez esetben átlagosan 3-5 hónapon belül lehet
        normalizálni a pajzsmirigy hormon szintet és ismét teherbe eséssel
        próbálkozni.

        Tisztelettel:

         Dr. Balogh Imre  endokrinológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-23 23:46:38; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 18:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: