• Pajzsmirigyalulműködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Fáklya Mónika Doktornő! Köszönöm válaszát,nagyon kedves.A felmerülő kérdésekre válaszként annyit,hogy a pajzsmirigy alul müködésemre bőrgyógyász írta föl az Euthirox 5omg-ból a napi fél szemet,az 5,9TSH értékre.Semminemű más vizsgálatra nem került sor.Csak a hízás,hajhullás,székrekedés, bőrszárazság,fáradékonyság tünetei alapján./48 éves vagyok/Fél éves szedés után,mint írtam a tüneteim fokozódtak,--a pontosan betartott szedési feltételek mellett--most 7,1 a TSH a T3 T4 jó továbbra is.Nincs endokrinológusom,nem voltam még a bőrgyógyászaton kívül más rendelésen.A bőrgyógyász szerint emeljük az adagot,nyilván az értékek alapján ez az ésszerű.Ön szerint keressek endokrinológust?Mint jeleztem bicusp insuff szívbetegségem van,melyre ugyan gyógyszert nem szedek,de a vérnyomásom már ingadozó,emelkedést mutat időközönként,l5o,l6o/9ohgmm ,de általában l3o/85.Erre már vérnyomáscsökkentőt kellene elkezdjek Tritace tablettát.1xHa emelem a gyógyszert az okoz erősebb szívdobogást?Vagyis az Euthirox megdolgoztatja a szívet?Mire számíthatok?Köszönöm véleményét,javaslatát előre is!Jó egészséget,minden jót kívánva ,tisztelettel:Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy alulműködés témában

        Kedves kérdező!
         
        Véleményem szerint érdemes lenne endokrinológust felkeresnie, hogy pontosabb kivizsgáláson essen át. Az euthyrox akkor okoz szaporább szívműködést, ha túl van adagolva. Ennek ellenére mindenképpen javasolnám a kardiológus véleményének a kikérését is az emelés előtt, tekintetel szívhibájára, mert figyelembe kell venni az adag emelésekor a szive tűrőképességét. 
         

        Dr. Fáklya Mónika endokrinológus

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-18 09:45:34; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 14:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tzsztelt Doktornő Az alábbi pajzsmirigy leletről szeretném tanácsát kérni... A bal lebenyben 3 darab 2,5 - 3 mmm nagyságú echoszegény góc látszik,melyek göböknek megfelelnek.Az isthmus-lebeny határán cystosus jellegű elváltozás. A jobb...
        Tisztelt Hölgyem! Az alábbi esetben szeretném a szakvéleményét kérni! Édesanyámat pár héttel ezelőtt pitvarfibrillációval/magas vérnyomással kórházba szállították, azóta jól van, kiengedték. Felmerült a gyanú, hogy a pajzsmirigy...
        Tisztelt Válaszoló! Idén nyár végén derült ki a pajzsmirigy problémám. Az első TSH- m 0,010 volt. Pajzsmirigy túlműködést állapítottak meg. Felkerestem egy szakembert, majd újabb vizsgálat következett. Szeptemberben a TSH-m 16,55 lett....
        Tisztelt Doktornő. Diagnosztizáltak nálam autoimmun betegséget, de most mégis tanácstalan vagyok, mert szeretnék többet tudni a betegségemről de sajnos a kezelőorvosom amiket elmondott nem egészen értettem meg. Az orvosom szerint van egy...
        3-4 hónapja 950 et mutatott a labor prolaktin szint, elkezdtem szedni bromicoptint 5mg ig. 1 hónapja 550 volt a labor , utána emeltük 7.5mg ra, most pedig megint 500mg ot mutatott pár napja. A referencia értek 290. Az orvos emelni szeretné még a...
        Fiam 9 éves, 139 cm. Csontkor vizsgálaton 2.5 évvel előrehaladott csontkort állapítottak meg. Ezt a 2. metacarpus hosszából, annyi volt a leleten, és egy táblázatból kikeresték, ez hány éves kornak felel meg. Jó ez a módszer? Ha igen, mire...
        Tisztelt Doktornő! 18/19 éves korom óta szedek fogamzásgátlót (jelenleg 25 éves vagyok). Ezen időszak alatt már 3 különböző tablettát szedtem, azonban az összeset hasraütésszerűen irta fel az éppen akkori nőgyógyászom, szóval egyszer...
        Tisztelt Doktornő/ Úr! Általános, migrén miatti, kivizsgálás során (2018.02.28) a TSH érték 0.25, az FT4 9.5 lett. Endokrinológus szakorvos Hypothyreosis-t állapított meg, 25ug Letrox szedését írta elő, a vérkép alapján, további fizikai...
        Érdeklődni szeretnék, hogy milyen vizsgálatra kellene mennem. Problémám, hogy kb 1 év alatt 62 kg-ról 71 kg-ra híztam, holott semmivel nem eszek többet, mint addig. Igaz, hogy ülő munkát végzek és nem sokat mozgok, de már beszereztem egy...
        Tisztelt Doktornő! 40 éves vagyok és szeretnénk egy 3. babát vállalni. Nézettem egy 21. napi hormon panelt, aminek az alábbi eredménye lett: TSH: 3 (0,55-4,78), FT4: 14,35 (11,5-22,70), FT3: 5,10 (3,50-6,50), Anti TPO: 28 (0,00-60,00), Anti...