• Pajzsmirigyalulműködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Fáklya Mónika Doktornő! Köszönöm válaszát,nagyon kedves.A felmerülő kérdésekre válaszként annyit,hogy a pajzsmirigy alul müködésemre bőrgyógyász írta föl az Euthirox 5omg-ból a napi fél szemet,az 5,9TSH értékre.Semminemű más vizsgálatra nem került sor.Csak a hízás,hajhullás,székrekedés, bőrszárazság,fáradékonyság tünetei alapján./48 éves vagyok/Fél éves szedés után,mint írtam a tüneteim fokozódtak,--a pontosan betartott szedési feltételek mellett--most 7,1 a TSH a T3 T4 jó továbbra is.Nincs endokrinológusom,nem voltam még a bőrgyógyászaton kívül más rendelésen.A bőrgyógyász szerint emeljük az adagot,nyilván az értékek alapján ez az ésszerű.Ön szerint keressek endokrinológust?Mint jeleztem bicusp insuff szívbetegségem van,melyre ugyan gyógyszert nem szedek,de a vérnyomásom már ingadozó,emelkedést mutat időközönként,l5o,l6o/9ohgmm ,de általában l3o/85.Erre már vérnyomáscsökkentőt kellene elkezdjek Tritace tablettát.1xHa emelem a gyógyszert az okoz erősebb szívdobogást?Vagyis az Euthirox megdolgoztatja a szívet?Mire számíthatok?Köszönöm véleményét,javaslatát előre is!Jó egészséget,minden jót kívánva ,tisztelettel:Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy alulműködés témában

        Kedves kérdező!
         
        Véleményem szerint érdemes lenne endokrinológust felkeresnie, hogy pontosabb kivizsgáláson essen át. Az euthyrox akkor okoz szaporább szívműködést, ha túl van adagolva. Ennek ellenére mindenképpen javasolnám a kardiológus véleményének a kikérését is az emelés előtt, tekintetel szívhibájára, mert figyelembe kell venni az adag emelésekor a szive tűrőképességét. 
         

        Dr. Fáklya Mónika endokrinológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-18 09:45:34; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 14:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: