• Bromocriptin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A kerdesem a kovetkezo: pattanasos borrel es rendszertelen (tul gyakori, neha 21 napos, maskor 24 es ritkan 28, es tul hosszu, kb masfel hetig tart, a nogyogyaszom szerint ez normalis) menstruacioval kerultem endokrinologushoz, aki azt allapitotta meg, hogy a prolaktinom terheles utan nagyon magas, sokszorosa a normal erteknek (a terheles elotti szintje jo). 2.5 honapja szedem a Bromocriptint. Az elso honapban semmi tunetet nem ereztem, a masodikban es most is azonban furcsa dolgokat produkal a szervezetem. A melleim hihetetlenul feszulnek es fajnak a ciklus masodik feleben, ugy erzem, hogy szetfeszul a testem, korabban sohasem volt igy. Az orvosom azt mondta, hosszu tavon latszanak meg a hatasok. 1.5 honap szedes utan voltam vervetelen, es akkor a terheles utani prolactin mar normalis volt. A ciklusom egyelore nem lett hosszabb, legutobb 24 napos volt. Azota kulfoldre koltoztem, es legkozelebb fel ev mulva tudok visszamenni az orvosomhoz, ekkora irt elo ujabb vervetelt is. Ezert a kerdesem a kovetkezo: normalis mellekhatas-e a Bromocriptin eseteben a mellfeszules. Mennyi utan kell helyreallnia a ciklusomnak? A teherbe esest hogyan befolyasolja a Bromocriptin? Erdemes a fel eves ido elott elmennem orvoshoz, a fenti tunetekkel? A valaszt elore is koszonom.

        WEBBeteg szakértő válasza a prolaktin szint témában

        Kedves Asszonyom!

        A bromocriptin szedése mellett a mellfeszülés egyáltalán nem tekinthető típusos mellékhatásnak, nem igazán jellemző (de természetesen a nagy egyéni érzékenységnek megfelelően előfordulása nem zárható ki, mint ahogyan az sem, hogy egészen más ok áll a panasz hátterében).
        Néhány hónapos (1-4 hónap) szedést követően (mivel a prolaktin szint már normális volt legutóbbi ellenőrzés során is) várható a ciklus normalizálódása is (amennyiben a zavart valóban a magasabb prolaktin szint okozta).
        A fogamzóképesség a prolaktin szint élettani értékre való visszaszorításával fokozódik, megnő a teherbe esés valószínűsége.
        Fél év múlva történő kontroll az Ön esetében elégséges, nem szükséges egyelőre újabb viszgálatot kezdeményeznie.

        Üdvözlettel:

        Dr. Balogh Imre endokrinológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-13 08:42:07; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 13:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: