• Acromegália

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Köszönettel vettem eddigi segítségüket. Korábban abban kaptam segítséget, hogy javasolták, hogy jó endokrin laboreredmények ellenére acromegália gyanús tüneteimmel szakorvosomtól kérjek MRI vizsgálatot, természetesen jó labor háttérrel elutasítottak. Közben más területről sikerült egy hypophysis MRI beutalót kapnom, mely kimutatott egy 3 mm-es mikroadenómát. Előző vizsgálat, mely 4 éve volt és azóta nem szedtem a Bromociptint 2 mm-t mutatott. Azóta deformálódok, /már 1995-ben kezdődött hyperprolaktinémiával, 5 mm –es mikroadenomával/ fejemen és az arcomon érzek feszítő jellegű „fájdalmat”, a pofacsont és az állkapocsban. Deformálódás már a fogsorban is látható, jobb oldalon a fogaim hátrább kerültek, alsó sorban összecsúsztak. Halántékomat végigsimítva fáj a kissé kidudorodó csontom a szemöldököm felett. Kérésemre megadtak endokrin magánrendelések címét. Mivel anyagilag megterhelő megkeresni egy magánrendelést és félek az elutasítástól, ezért kérdésem, hogy jó laborral, adenóma csak 1 mm-es növekedésével hogyan deríthető ki az acromegália. Köszönettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a acromegália témában

        Kedves Levélíró!

        Az acromegalia pontos diagnózisához különféle, endokrin centrumokban végezhető tesztek szükségesek (és nem pedig egy Ön által is említett, ám részletesen ki nem fejtett "jó labor", amit ez esetben semmiképpen sem érzek elegendőnek a korrekt diagnózishoz). Javaslom, hogy lakóhelyének területileg illetékes endokrin szakrendelésre kérjen beutalót, mert tünetei, valamint a hipofízis adenoma alapján valóban felmerülhet az acromegalia!

        Tisztelettel:

        Dr. Balogh Imre endokrinológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-13 08:44:16; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 13:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: