• Pajzsmirigy túlműködés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor Nő/Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz/Önökhöz, hogy kiderítsem jó-e a gyanúm azzal kapcsolatban, hogy esetleg pajzsmirigy túlműködésem van. Kb.2-3 hete vettem először észre, hogy nagyon izzadok (ami rám szinte sosem volt jellemző), reggelente úgy ébredek, hogy remegek, főleg a kezeim. Ráadásul állandóan ennék, viszont ez alatt a rövid idő alatt fogytam, bár nem mértem a súlyom, de ez nagyon észrevehető, mert a ruháim mintha nagyobbak lennének rám. Egyszer-kétszer előfordult a hevesebb szívdobogás is, sőt van úgy, hogy nem tudok este elaludni, képes vagyok éjjel 2-3 ig fent lenni, folyamatosan izgatott vagyok, mindig csinálnék valamit. A testvérem hívta fel a figyelmem, hogy esetleg a pajzsmirigy túlműködés lehet a háttérben. Nála két évvel ezelőtt diagnosztizálták ezt, azóta gyógyszert szed rá. Akkor tudtuk meg, hogy az apai nagymamánknak is volt ilyen problémája. Ön/Önök szerint lehet-e ez a háttérben? Válaszukat előre is köszönöm. Üdvözlettel: Judit

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy túlműködés témában

        Kedves Judit!

        A pajzsmirigy túlműködés lehetséges Önnél a tünetek alapján. Mivel a családban halmozottan fordul elő mindenképp szükséges kivizsgálás egy endokrinológiai szakrendelésen.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-03 11:50:45; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 14:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: