• Magas aTPO érték

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő/Úr! Sok tünetem utalhat a pajzsmirigy alultermelésre (hízás, hajhullás, szapora szívdobogás,légszomj). A véreredményem TSH, T3, T4 értékhatáron belül voltak, viszont az anti-TPO : 988,18 IU/ ml * < 5.60 Valid. Ez sajnos nem sokat mond nekem, és mivel a szakrendelésen, csak februárra kaptam időpontot, így szeretném megtudni, hogy van e valami komolyabb gond. A nyaki ultrahang vizsgálat sem mutatott semmi pajzsmirigyre utaló jelet. Viszont a húgom már évek óta pajzsmirigy problémával kezelik.

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigygyulladás témában

        Kedves kérdező!
         
        Az aTPO értéke pajzsmirigygyulladásra utal. Ha a hormoneredményei rendben vannak, egyenlőre ezen eredmény szerint nem kell hormonpótlást kapnia, de követést igényel, mert ez a betegség a pajzsmirigy alulműködését okozhatja az idő előrehaladtával.
         

        Dr. Fáklya Mónika endokrinológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2008-10-28 08:50:19; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 13:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó