• Pajzsmirigy probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        üdvözlöm!tavaly tavasszal megállapitották hogy pajzsmirigyemen göb látható azon belül egy kis ciszta.ebből mintát vettek szerencsére nem rosszindulatu.mindez ugy derült ki hogy érztem valami furcsát a torkomban,mintha valami meg lenne akadva.most 34hetes kismama vagyok.egy honapja érzem ugyanazokat a tüneteket.tsh tökéletes,viszont a nyakamon érzem hogy duzzadtabb a jobb oldal.félek ujra elöjött ez a betegség!okozhat e bajt a babának?elmentem fül orr gégészhez,kértem volna beutalót pajzsmirigy ultrahangra,szerettem volna ha hozzá értő ember is megnyugtat,hogy nem más okozta panasz(pl gégerák)érdekelne hogy ez a göb át tud e változni rosszindulatúvá,esetleg szülhetek e rendessen,az erölködésre gondolok,árthat e?tele vagyok félelmekkel,mert néha azért fájdogál a nyakam.mit jelenthet ez?és mért nem küldött el az orvos legalább ultrahangra?terjedhet ez a göb-ciszta a tüdö felé,esetleg az agyba is?mit tehetnék hova fordulhatnék ön szerint,ahol ugy érzem foglalkoznak a problémámmal?kérem szépen mielöbbi válaszát!előre is köszönöm!egy nagyon aggódó kismama!

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves kismama!
         
        Ha a TSH-ja normális, akkor a baba el van látva pajzsmirigyhormonnal, ezen nem kell aggódnia. A pajzsmirigygöbök követése azért javasolt, hogy észrevegyük a növekedést ill. ha erre utaló tünet van, a rosszindulatú elfajulást. Ezt endokrinológiai szakrendelésen végzik, ide érdemes elmennie. A pajzsmirigy göbös elváltozása miatt szülhet természetes úton. A jóindulatú göbök nem terjednek, ezek helyben a pajzsmirigyben alakulnak ki és ott is maradnak. A nagyságuk és a számuk változhat. Kérem próbáljon megnyugodni, ennek érdekében nézesse meg magát endokrinológiai szakrendelésen. Könnyű szülést és jó egészséget kívánok!
         
        Üdvözlettel:

         Dr. Fáklya Mónika  endokrinológus

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-27 21:49:21; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 09:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tzsztelt Doktornő Az alábbi pajzsmirigy leletről szeretném tanácsát kérni... A bal lebenyben 3 darab 2,5 - 3 mmm nagyságú echoszegény góc látszik,melyek göböknek megfelelnek.Az isthmus-lebeny határán cystosus jellegű elváltozás. A jobb...
        Tisztelt Hölgyem! Az alábbi esetben szeretném a szakvéleményét kérni! Édesanyámat pár héttel ezelőtt pitvarfibrillációval/magas vérnyomással kórházba szállították, azóta jól van, kiengedték. Felmerült a gyanú, hogy a pajzsmirigy...
        Tisztelt Válaszoló! Idén nyár végén derült ki a pajzsmirigy problémám. Az első TSH- m 0,010 volt. Pajzsmirigy túlműködést állapítottak meg. Felkerestem egy szakembert, majd újabb vizsgálat következett. Szeptemberben a TSH-m 16,55 lett....
        Tisztelt Doktornő. Diagnosztizáltak nálam autoimmun betegséget, de most mégis tanácstalan vagyok, mert szeretnék többet tudni a betegségemről de sajnos a kezelőorvosom amiket elmondott nem egészen értettem meg. Az orvosom szerint van egy...
        3-4 hónapja 950 et mutatott a labor prolaktin szint, elkezdtem szedni bromicoptint 5mg ig. 1 hónapja 550 volt a labor , utána emeltük 7.5mg ra, most pedig megint 500mg ot mutatott pár napja. A referencia értek 290. Az orvos emelni szeretné még a...
        Fiam 9 éves, 139 cm. Csontkor vizsgálaton 2.5 évvel előrehaladott csontkort állapítottak meg. Ezt a 2. metacarpus hosszából, annyi volt a leleten, és egy táblázatból kikeresték, ez hány éves kornak felel meg. Jó ez a módszer? Ha igen, mire...
        Tisztelt Doktornő! 18/19 éves korom óta szedek fogamzásgátlót (jelenleg 25 éves vagyok). Ezen időszak alatt már 3 különböző tablettát szedtem, azonban az összeset hasraütésszerűen irta fel az éppen akkori nőgyógyászom, szóval egyszer...
        Tisztelt Doktornő/ Úr! Általános, migrén miatti, kivizsgálás során (2018.02.28) a TSH érték 0.25, az FT4 9.5 lett. Endokrinológus szakorvos Hypothyreosis-t állapított meg, 25ug Letrox szedését írta elő, a vérkép alapján, további fizikai...
        Érdeklődni szeretnék, hogy milyen vizsgálatra kellene mennem. Problémám, hogy kb 1 év alatt 62 kg-ról 71 kg-ra híztam, holott semmivel nem eszek többet, mint addig. Igaz, hogy ülő munkát végzek és nem sokat mozgok, de már beszereztem egy...
        Tisztelt Doktornő! 40 éves vagyok és szeretnénk egy 3. babát vállalni. Nézettem egy 21. napi hormon panelt, aminek az alábbi eredménye lett: TSH: 3 (0,55-4,78), FT4: 14,35 (11,5-22,70), FT3: 5,10 (3,50-6,50), Anti TPO: 28 (0,00-60,00), Anti...