• Inzulinrezisztencia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr úr/nő. 27éves vagyok,és pco-m van.terheléses vizsgálaton az inzulinom 5.9 lett.viszont az apc rezisztenciám és a citomagalovírusom pozitív lett.kérdéseim:akkor nekem nincs inzulin rezisztenciám?az apc-től,illetve citomagalovírustól lehet pco-m?metformin szedés segítene a teherbeesésben? válaszát köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a PCOS témában

        Kedves Hölgyem!

        A PCOS esetében az inzulinrezisztencia nem az egyetlen diagnosztikus
        kritérium.  Az APC-rezisztencia pozitivitása örökletes trombózis
        hajlamot jelent, míg a citomegália pozitivitás egy már korábban
        lezajlott vírusfertőzést. Sem az APC-rezisztenciának, sem a
        citomegáliának nincs köze a PCO kialakulásához.
        A metformin szedése segíthet a peteérés kiváltásában, ily módon a
        terhesség létrejöttében.

        Tisztelettel:

         Dr. Balogh Imre  endokrinológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-19 22:31:13; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 07:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: