• Túl alacsony prolaktin?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kb. 2 hónapja magas volt a prolaktin-szintem (a maximális érték duplája), az endokrinologus Brocriptint irt fel, napi 50mg-ot. Az orvosnak mondtam, hogy 3 hónapja szedek egy drospirenon tartalmú fogamzásgátlót, amit abbahagytam a Brocriptinnel való kezelés megkezdésével. Két hete a prolaktin-szintem leesett a minimális érték felére, az orvos szerint mégis tovább kell szednem a Brocriptint, ugyanúgy napi 50 mg-t. Milyen mellékhatása lehet az alacsony prolaktin-szintnek?

        WEBBeteg szakértő válasza a prolaktin témában

        Kedves Hölgyem!

        A bromocriptin kezelés időtartamát mindig az alapbetegség határozza meg, a kezelőorvos pontos diagnózisát követően. Az alacsony prolaktin szint számottevően nem befolyásolja az élettani működéseket (a prolaktin elsődlegesen a szoptatás beindításában és fenntartásában játszik szerepet), ebből következően hiányában nem lép fel jelentős változás a szervezetben.

        Tisztelettel:

        Dr. Balogh Imre endokrinológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-13 09:52:51; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 20:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: