• Emésztés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoktor! A véleményét szeretném megkérdezni a következő tünetekkel kapcsolatban. Olyan sorrendben irom őket ahogyan jönnek egymásután. Meleg érzet amely égő érzéssel fejeződik be az arcon,émelygés, székelési inger,szapora szivverés, keserü nyelőcső,picit fehér nyelv,végül nagyon fázom.Ezek a tünetek kb. 2 és fél óra alatt kétszer háromszor ismétlődnek.Végül jön az éhség érzet.Válaszát megköszönöm. Anika

        WEBBeteg szakértő válasza a pheochromocytoma témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ezen panaszok alapján valamilyen endokrin betegség gyanúja merül fel bennem. Az egyik lehetőség a pheochromocytoma nevű kórkép, mely bizonyos hormonok (adrenalin, noradrenalin, dopamin) túlzott és szabályozatlan produkciójával jár. Igazolása illetve kizárása a vérből illetve az vizeletből való kimutatásukkal történik. Ennél gyakoribb és általánosabb a vércukorszint eltérése. Alacsony vércukor-szint ism produkálhat változatos tüneteket. Ezen állapot a panaszok jelentkezése során mér vércukor értékekkel igazolható.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-29 23:24:39; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 15:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: