• Acromegália?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Köszönöm „Acromegália?” /08.07.25./ témáju kérdésemre dr.Biró Csaba István válaszát. Kérdésem az volt, hogy jó laboreredményeim ellenére évek óta, lassu folyamatként deformálódik az arcom, a fogsoromon is észlelhető, arcomban feszitő érzés, baloldalt nagyobb változás, a szemem sarkában a bőr húzódását is észeltem, míg nem alkalmazkodott a bőr az elváltozáshoz. Látásom sokat romlott, a fejem „fáj”./Nem a szokásos fejfájás és nem állandóan./ Nem vagyok feltűnően torz, a változás lassú, évek óta tart / A betegségem hyperprolactinaemia 1995-ben kezdődött, hyphophysis mikroadenoma 5 mm, Bromocriptin szedésére rendezőtt, 2004-re /ez volt az utolsó MRI/ 2 mm-re csökkent, azóta is vannak tüneteim. Biró dr.tanácsára az endokrinológusomtól kértem MRI vizsgálatot, elutasított, aztán a feletteséhez, nem szakorvos, tanár, gondolom nagyobb tudással, de határozottabb elutasítással, tüneteimre nem is figyelve. vagyis nemtörődömséggel. Egy eü intézménynek olyan nagy költség egy MRI elvégzése, hogy tünetek mellett jó laborral, csak azért, hogy egy betegséget biztosra megállapítsanak, ezt nem lehet egy orvosnak kérni? A médiában tudnak az orvosok nyilatkozni, hogy a betegségeket meg kell előzni, de a gyakorlat az, hogy ha már gyanúja is van a betegségnek, akkor sem törődnek vele, csak akkor ha már közép, vagy végső stádiumban van. Lakókörzetemben nem mehetek endokrinológushoz ezek után, várjam nagy nyugalommal elviselve a tudatot és a tüneteket, hogy egy nem gyakori betegség még évekig rosszabbodjon. Kérem segítsenek kihez fordulhatok egy kivizsgálásra. Köszönettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a acromegalia témában

        Tisztelt Kérdező!

        Sajnálom, hogy ilyen nehéz helyzetbe került. Én biztosan felkeresnék még egy endokrinológust, és az ő véleményét is meghallgatnám. Ajánlom figyelmébe  Dr. Balogh Imre  endokrinológusunkat, akinek Debrecenben található magánrendelése, ha nincs túl messze az Ön lakhelyétől.

        Dr. Jóna Angelika

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-25 15:19:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 13:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tzsztelt Doktornő Az alábbi pajzsmirigy leletről szeretném tanácsát kérni... A bal lebenyben 3 darab 2,5 - 3 mmm nagyságú echoszegény góc látszik,melyek göböknek megfelelnek.Az isthmus-lebeny határán cystosus jellegű elváltozás. A jobb...
        Tisztelt Hölgyem! Az alábbi esetben szeretném a szakvéleményét kérni! Édesanyámat pár héttel ezelőtt pitvarfibrillációval/magas vérnyomással kórházba szállították, azóta jól van, kiengedték. Felmerült a gyanú, hogy a pajzsmirigy...
        Tisztelt Válaszoló! Idén nyár végén derült ki a pajzsmirigy problémám. Az első TSH- m 0,010 volt. Pajzsmirigy túlműködést állapítottak meg. Felkerestem egy szakembert, majd újabb vizsgálat következett. Szeptemberben a TSH-m 16,55 lett....
        Tisztelt Doktornő. Diagnosztizáltak nálam autoimmun betegséget, de most mégis tanácstalan vagyok, mert szeretnék többet tudni a betegségemről de sajnos a kezelőorvosom amiket elmondott nem egészen értettem meg. Az orvosom szerint van egy...
        3-4 hónapja 950 et mutatott a labor prolaktin szint, elkezdtem szedni bromicoptint 5mg ig. 1 hónapja 550 volt a labor , utána emeltük 7.5mg ra, most pedig megint 500mg ot mutatott pár napja. A referencia értek 290. Az orvos emelni szeretné még a...
        Fiam 9 éves, 139 cm. Csontkor vizsgálaton 2.5 évvel előrehaladott csontkort állapítottak meg. Ezt a 2. metacarpus hosszából, annyi volt a leleten, és egy táblázatból kikeresték, ez hány éves kornak felel meg. Jó ez a módszer? Ha igen, mire...
        Tisztelt Doktornő! 18/19 éves korom óta szedek fogamzásgátlót (jelenleg 25 éves vagyok). Ezen időszak alatt már 3 különböző tablettát szedtem, azonban az összeset hasraütésszerűen irta fel az éppen akkori nőgyógyászom, szóval egyszer...
        Tisztelt Doktornő/ Úr! Általános, migrén miatti, kivizsgálás során (2018.02.28) a TSH érték 0.25, az FT4 9.5 lett. Endokrinológus szakorvos Hypothyreosis-t állapított meg, 25ug Letrox szedését írta elő, a vérkép alapján, további fizikai...
        Érdeklődni szeretnék, hogy milyen vizsgálatra kellene mennem. Problémám, hogy kb 1 év alatt 62 kg-ról 71 kg-ra híztam, holott semmivel nem eszek többet, mint addig. Igaz, hogy ülő munkát végzek és nem sokat mozgok, de már beszereztem egy...
        Tisztelt Doktornő! 40 éves vagyok és szeretnénk egy 3. babát vállalni. Nézettem egy 21. napi hormon panelt, aminek az alábbi eredménye lett: TSH: 3 (0,55-4,78), FT4: 14,35 (11,5-22,70), FT3: 5,10 (3,50-6,50), Anti TPO: 28 (0,00-60,00), Anti...