• Szükségem van e további vizsgálatra?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!Ultrahang vizsgálaton voltam és ott megállapitották,hogy normális nagyságúak a pajzsmirigy lebenyek,A bal lebeny alsó harmadában 12mm-es cysta található,a vérvizsgálat a TSH:2,006.Nagyon fáradt vagyok minden nap,túlsúlyos vagyok,és ha alig eszem akkor sem megy le semmi,mozgásra sem.Anyukámnak volt fiatal korában strúma műtéte.A bal vese felső harmadában a parenchymában 20 mm-es kerek echódús képlet látható.Egyébként mk. vese szabályos.Szeretném tudni,hogy a fáradságom,rossz hangulatom okozhatja e a pajzsmirigyem és ezen lehet e segiteni.Szekszárdon lakom,és itt tudnak e olyan orvost akihez fordulhatnék.Válaszát nagyon szépen köszönöm és minden jót kivánok Önöknek!!

        WEBBeteg szakértő válasza a fáradékonyság témában

        Kedves kérdező!
         
        Pajzsmirigy működése a TSH értéket nézve normális, esetleg érdemes lenne az fT4 meghatározása is az ún. secunder hypothyreosis kizárása miatt. Ez azonban elég ritka betegség. A cysta véleményem szerint nem magyarázza a panaszait, de ennek vizsgálata is szükséges.
        Ezekhez endokrinológiai szakrendelés felkeresése szükséges. Sajnos nem tudom megmondani, hogy hol van önhöz legközelebb ilyen, de Pécsett van endokrinológiai szakrendelés. Itt a túlsúly egyéb okait is fel tudják deríteni.
        A vesében látott eltérés vizsgálata nephrológus feladata. (Biztosan a vesében és nem a mellékvesében írták le az eltérést?)
         

        Dr. Fáklya Mónika endokrinológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-10 15:33:39; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 11:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: