• Endokrinológián mit vizsgálnak nyaki ultrahangon?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő. Azt szeretném megtudni, hogy mi az az endokrinológiai vizsgálat? Nyaki ultrahangra is küldtek, amivel tisztában vagyok. Alacsony a hormontermelésem(FT4), amitől álítólag egy kicsit megdagadt a torkom.. Azt mondta a háziorvos, hogy ez népbetegség, de semmi baj nincs(még).. Mindezt hajhullás miatt kértem. Endokrinológiára 2 hónap múlva jegyeztek elő, ultrahangra pedig a kórházban ebben az évben nincs hely. Átirányítottak a nővédelmi központba, hátha.. Holnap megyek bejelentkezni, ha még ebben az évben van hely.. Köszönöm egészségügy! A hajam meg majd kihullik szépen lassan.. Tisztelettel: Piri

        WEBBeteg szakértő válasza a endokrinológia témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az endokrinológia a belső elválasztású mirigyek (pajzsmirigy, mellékpajzsmrigy, mellékvese, petefészkek, here stb.) működésével és azok szervezetre gyakorolt hatásaival foglalkozik.Az alacsony FT4 szint pajzsmirigy alulműködésre utal, és pajzsmirigy hormonpótlás szükséges. Némi vigaszt jelenthet, hogy a hormonszintek rendeződése után a haj visszanő.

        Az endokrinológiai vizsgálaton kikérdezik korábbi panaszait, megvizsgálják, Önnél különösen a pajzsmirigyet.Majd vért vesznek, a hormonszintek vizsgálatára.

        Leírtak már különböző tanulmányokban fogamzásgátló szedése mellett kialakuló csökkent pajzsmirigy-hormonszintet, amely ritka, és a tabletta szedésének befejezése után ennek rendeződnie kell.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-08 15:00:24; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 08:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: