• Hideg vagy meleg göb?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kramarics istvánné vagyok már több éve megállapították a pajzsmirigy betegséget zöld diónyi göböm van alulműködik a pajzsmirigyem kértem az orvosomat izotóp vizsgálatra de azt mondta nincs rá szükség hogy tudjam meg hogy hideg vagy meleg göböm van e. előre is köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy alulműködés témában

        Tisztelt Kramaricsné!
         
        Ha alulműködik a pajzsmirigye, és szed pajzsmirigyhormon-készitményt, akkor biztos, hogy nem meleg göbe van. A meleg göb ( toxicus adenoma)  ugyanis túlműködéssel jár. A göb részletes vizsgálata ennek ellenére fontos (ultrahang, tűbiopszia és izotópos vizsg. is) esetleges rosszindulatúság kizárására.
         
        Tizstelettel: Dr. Bíró Csaba István  belgyógyász-endokrinológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-16 23:37:38; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 08:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: