• Pajzsmirigy probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ Úr! Általános, migrén miatti, kivizsgálás során (2018.02.28) a TSH érték 0.25, az FT4 9.5 lett. Endokrinológus szakorvos Hypothyreosis-t állapított meg, 25ug Letrox szedését írta elő, a vérkép alapján, további fizikai vizsgálat nélkül. A gyógyszer elkezdése előtt még egy vérvételt kért, melynek eredménye (2018.04.03) Tsh: 4,5. Ft4 10,9. Ft3 4,6. aTPO 19. Trak folyamatban. Laikusként furcsának találom, hogy a Tsh szint az egyik vérképen határérték alatti, a másikon pedig ennek ellenkezője. Nem tudom van-e jelentőssége, de kb 3 hete hagytam abba a szoptatást. Egyéb tüneteim a fáradékonyság, száraz bőr, gyakori fejfájás, illetve 14 kg súlytöbblet, melytől eddig nem sikerül megszanadulnom, próbálkozásaim ellenére sem. Ön mit gondol? Csupán ennyi vizsgálati eredmény van, érdemes további vizsgálat, vagy kezdjem el a gyógyszer szedését? Helyes a felállított diagnózis? Mit tanácsol? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Terhesség után előfordul, hogy a pajzsmirigy működése zavarttá válik, ami többnyire átmeneti. A folyamat lefolyásának követésére vérvételi kontrollt javaslok. A gyógyszer elkezdését addig elhalaszthatja. Endokrinológus felkeresését javaslom.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2018. április 04., 19:43; Megválaszolva: 2018. április 25., 21:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: