• Pajzsmirigy alulműködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő 2014-ben megállapították a pajzsmirigy alulműködést és magas prolaktin szintet. A magas prolaktinraa bromocriptint, a pajzsmirigy alulműködésre letroxot írtak fel. Amíg nem szedtem a gyógyszert nem voltak betegségre utaló tüneteim. A gyógyszer normalizálta az értékeimet, közben a pajzsmirigy alulműködés tünetei előjóöttek. Egyre fáradtabb lettem, étvágytalan, közben felszedtem 15kg-ot. A menzesem mindig 28-30 napra jött meg és 5 napig tartott a gyógyszer szedése előtt. Utána lecsökkent 1-3 napra, de a ciklusom hossza megmaradt 28-30 napos. 2 hónapja abbahagytam a gyógyszerek szedését magamtól,mivel úgy éreztem nem használ és a sella MRI is negatív lett. Azóta a ciklusom 35-37 napos lett. Igazából nem tudom, hogy ez miért van,és milyen irányba haladjak tovább. Mivel a gyógyszerek szedése előtt az értékeim nem voltak jók, de tünetem nem volt. Babaprojektben vagyunk már 4 éve. Szervi problémákat nem találtak. Segítségét előre is köszönöm.

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Ha önnek a laboreredmények által is igazolt pajzsmirigy alulműködése van, akkor feltétlenül szüksége van hormonpótlásra, főként ha gyermeket is terveznek. A normális gyógyszer melletti hormonszintek kizárják, hogy a gyógyszer okozta volna a fáradékonyságát és a hízását. Javaslom a hormonpótlás visszaállítását és a rendszeres endokrinológiai gondozást.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2017. szeptember 22., 16:02; Megválaszolva: 2017. szeptember 26., 12:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: