• pajzsmirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Szapora pulzus, hőhullámok, viszketés miatt pajzsmirigy problémákra gyanakodott háziorvosom. A Következő vizsgálatok történtek: labor FT4 14.45 pmol/I, FT3 5.02 pmol/L, TSH 1.290 mIU/l, rT3(reverzT3)0.17 ng/ml, ezek az értékek a labor referencia értékein belül voltak. Nyaki UH: A pajzsmirigy bal lebenye norm nagyságú, a jobb lebeny mérs. megnagyobbodott. Mk. lebeny diffusan inhomogén echostucturát mutat. Jobb oldalon laterálisan 15 mm, valamint mindkét oldalon számtalan apró echoszegény göb van. Megnagyobbodott nyirokcsomó, egyéb kóros terime a nyaki szakaszon nincs. Háziorvosom szerint pajzsmirigy szcintigráfia a következő lépés. Ehhez endokrinológiai szakrendelésre kell mennem, de csak október közepére van leghamarabb időpont. Szeretném a véleményét kérni, mennyire rossz ez a lelet, felmerül esetleg a rosszindulatúság? Kivárható az októberi időpont, vagy keresek előbb magánrendelést? Cukorbetegség miatt merckformin tablettát szedek. Cukor értékek mindíg normál határon belüliek. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy betegségek témában

        Tisztelt kérdező! Nem szükséges hamarabbi vizsgálati időpont miatt más rendelésre bejelentkezni, elegendő az október. Aggodalomra jelenleg nincs oka, de a göböt valóban tovább kell vizsgálni.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2017. augusztus 23., 19:01; Megválaszolva: 2017. szeptember 12., 11:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó