• Fájdalmas nyirokcsomó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Az alábbi probléma esetén szerettem volna a véleményét kérni: Kb. 3 napja ébredéskor tapasztaltam, hogy nagyon érzékeny az állam alatti lágyrész. Pontosan középen tapasztalom nyomáskor, tapintáskor a fájdalmat. Elmentem a fogorvosomhoz, aki kitapogatta a szájüregben és a nyakon található mirigyeket, nyálkahártyát, és azt mondta, ez biztos hogy nem nyirokcsomó.(Bár kisebb tömörebb tapintású apró csomót tapasztalt. )Előzményként fontos talán, hogy egy afta gyógyulgatott éppen az ajkam belső részén, illetve pont az államon furcsa gyulladt pattanásszerű csomók jelentek meg, melyek már szintén gyógyulnak. Előző éjszaka stresszes beszélgetésem volt a férjemmel, akitől éppen válok, így éjszaka szorongás miatt a jobb vállam is nagyon fájt. ( Ezt csak azért említettem, mert nagyon szorongós napokat élek meg, így lehet, hogy az immunrendszerem is legyengül a stressztől és így mindenféle apró fertőzés megjelenik a szervezetemben. ) A fent említett terület harmadik napja érzékeny, a fogorvosi kezeléseket odázom addig, míg el nem múlik. Lázam nem volt, megfázva sem voltam. Négy hónapja voltam nyaki lágyrész és pajzsmirigy uh-n, mivel a pajzsmirigyemmel évente el szoktam menni. Itt csak néhány kisebb méretű göb volt a pajzsmirigyben, nem szükséges teendő, csak az éves uh. Azt olvastam, hogy középen az áll alatt a nyakon, pont az ádam csutka felett is az izmok között is található egy vagy kettő nyirokcsomó,így lehet, hogy ez gyulladt be? Nagyon aggódom, így kérem véleményét a fenti problémában. Köszönettel és Tisztelettel: Zsuzsanna

        Dr. Fáklya Mónika válasza a nyirokcsomó duzzanat témában

        Tisztelt kérdező! Az áll alatti nyirokcsomó duzzanatoz okozhatták az ön által leírt fog- és szájbetegségek. Vannak ezen a területen is nyirokcsomók, nyaki ultrahang vizsgálat szóba jön, ha azóta sem múltak el a panaszai.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2017. augusztus 19., 12:27; Megválaszolva: 2017. szeptember 12., 11:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: