• Pajzsmirigy betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 29 éves nő vagyok. Kisfiam születése (2006) után 2009-ben állápítottak meg nálam pajzsmirigy alulműködést (vérvételnél a TSH magasabb volt a normálisnál, Anti-Tpo szintén). 75-ös Letroxot írtak fel. Az ultrahang képen a jobb lebenyben egy 2-5 mm-es echoszegény mirigysziget látszott. Különösebb tünetem nem volt. Problémáim kb. 4 hónapja kezdődtek. Állandó nyelési nehezségeim vannak, a nyakam jobb oldalán állandó feszítő érzés van. Szörnyen izzadok, az arcom teli van pattanásokkal. A Letroxot pedig nem tudom szedni, bevétele után 20 perccel hányok. Közérzetem nagyon rosssz, fárádékony és gyenge vagyok, dolgozni sem tudok. Az ultrahang képen egy 15mm-es echoszegény mirigysziget látszott, valamint subcapsularisan is echoszegény sáv húzodik. Aspiraciós citológia vizsgálat: A sejtdús kenetben heterogén lymphoid sejtpopuláció van, emellett néhány Hürthre sejt átalakulást mutató folliculus hámsejt van jelen, melynek magjai szabályosak. Malignitasnak jele nincs. Kérdésem az lenne hogy ez mit jelent pontosan?! Van-e szó rosszindulatú dologról? Nem vagyok nyugodt.Mi a teendő, hova menjek?! Válaszukat köszönöm!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Nincs rosszindulatú sejt a lelet szerint az ön pajzsmirigy göbjében. A hormonpótlást viszont akár másik készítménnyel, de folytatni javaslom.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2017. július 24., 17:22; Megválaszolva: 2017. augusztus 03., 22:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: