• Inzulinrezisztencia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kisbabát szeretnénk a párommal, ezért voltam inzulinrezisztencia vizsgálaton is, és az alábbi eredményeim lettek (36 éves vagyok): Glucose 4,7 mmol/L 30 perces glucose 5,8 mmol/L 60 perces glucose 3,4 mmol/L 90 perces glucose 5,2 mmol/L 120 perces glucose 4,6 mmol/L Inzulin 11,9 mIU/L Inzulin 30 perc 49,1 mIU/L Inzulin 60 perc 44,3 mIU/L Inzulin 90 perc 51,7 mIU/L Inzulin 120 perc 53,1 mIU/L Kérdésem, mit gondol a fenti adatok egybevetése alapján? Mit gondol továbbá, hogy az inzulinérték magas szinten maradása miatt kell-e étrendet váltanom, vagy van-e valamilyen más teendőm? Milyen étrend javasolt? A cukor 60 percnél történt esésének, majd ezt követő emelkedése mire enged következtetni? Mennyi idő elteltével érdemes megismételni a vizsgálatot? Előre is köszönöm a segítséget.

        Dr. Fáklya Mónika válasza a Inzulinrezisztencia témában

        Tisztelt kérdező! Ez az eredmény rendben van. A babavállalásnak ebből a szempontból akadálya nincsen.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2017. július 04., 16:40; Megválaszolva: 2017. július 08., 13:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó