• Laza széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm Tisztelt Doktornő! Azon apropóból írok Önnek,mivel Március óta laza állagú szinte mindig a székletem,sajnos nagyon sokat stresszelek is a munkában,és az élet más területén is. Minap voltam először is hasi ultrahangon=negatív Voltam tegnap általános laboron(vizelet,vérvétel)=negatív Átestem egy széklet Wéber vizsgálaton=negatív Kérdésem az lenne,hogy tartanom kell e valamilyen rejtett komoly betegségtől,ami a laza széklet hátterében állhat,esetleg indokolt további vizsgálat? Tudok képet is küldeni a székleteimről Testsúlyomat tartom 170cm magas vagyok 81kg Bocsánat:A székletemről e mailben tudok képet küldeni ha szükséges,mert a Webbeteg rendszere nem engedi ezt a méretű formátumot feltölteni Várom válaszát: Tamás

        Dr. Plósz János válasza a széklet témában

        Nem szükséges a kép. A lágy széklet egyéb tünet nélkül nem jelent kórosat, akár a stressz is magyarázhatja. Érdemes pár hétig probiotikumot használni, enni rendszeresen, lassan, nyugodtan, egyszerre keveset valamint mozogni rendszeresen, intenzíven. Ezen életmódi változtatások hatására javulhat a széklet állaga.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. június 14., 17:48; Megválaszolva: 2017. június 14., 20:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: