• Magas vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Valsartan Sandoz 160 mg vérnyomás csökkentőt szedek. Reggel felet, este felet. Édesanyámnak is magas a vérnyomása, stroke-ot is kapott, de felépült szerencsére. Amikor elkezdtem szedni a gyógyszert, akkor 180 volt a vérnyomásom, a háziorvos azt mondta mivel édesanyámnak is magas a vérnyomása szedjem én is, nehogy nagyobb baj legyen. Egy idő után megpróbáltam elhagyni a reggeli fél szemet, aminek az lett a következménye, hogy még a fülem is zsibbadt. Így visszaálltam rá. Viszont kb. 4 hete azt vettem észre, hogy nagyon fáj a térdem és végig (főként a jobb) lábamban az izom. Illetve, hogy reggelente nagyon nehezen "térek magamhoz", álmos vagyok nem akar kinyílni a szemem stb. Így önhatalmúlag abbahagytam a reggeli fél szem bevételét ismét. A zsibbadás nem jelentkezett, viszont tudni szeretném nem csinálok-e ezzel nagy hülyeséget? Mármint azzal, hogy nem szedem a reggeli félszem gyógyszert. Esténként természetesen beveszem az orvosságot! Nem mértem nagyon rendszeresen a vérnyomásom, de általában 120 és 150 között mozog. Köszönettel várom válaszát.

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a hypertonia témában

        Kedves Kérdező! Általában már nem fog rendeződni, tehát ha korábban szükség volt rá, akkor szerintem nem jó elhagyni. Maximum csökkenteni, vagy háziorvos által váltani más gyógyszerre. Ezt úgy a legjobb, ha előtte 1-2 hétig vérnyomás naplót vezet, reggel, délben este mérve. A másik esetleges társbetegségek függvényében kell e aspirint szedni, ezt is háziorvos, vagy belgyógyász ítéli meg.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2017. május 18., 09:52; Megválaszolva: 2017. május 18., 18:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kisbabát szeretnénk a párommal, ezért voltam inzulinrezisztencia vizsgálaton is, és az alábbi eredményeim lettek (36 éves vagyok): Glucose 4,7 mmol/L 30 perces glucose 5,8 mmol/L 60 perces glucose 3,4 mmol/L 90 perces glucose 5,2 mmol/L 120...
        Tisztelt Doktornő, PCO szindrómám van 8 éve, szerencsére már van egy 4,5 éves gyermekem. A problémám az, hogy Szigorú diétát és edzéstervet tartok ennek ellenére krónikus fáradtsággal, lehangoltsággal, szőrösödéssel, hasi hízással,...
        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Az alábbi kérdéssel fordulnék Önhöz. a hamarosan 17 éves lányomnál tavaly szeptemberben derült ki a pajzsmirigy alulműködése. Azóta folyamatos kontrollok, vérvétel. Történt nyaki UH is, amely negatív lett....
        Tisztelt Doktornő! Voltam nyaki ultrahangon és ez az eredmény lett. "A PM mk. lebenye átlagos nagyságúak. Mk. lebeny echoszegényebb ihomogen szerkezetű. Az isthmus nem szélesebb. Szabályos szerkezetű nyelvgyök és submandibularis...
        Tisztelt Doktornő! Édesanyám 93 éves, de korához képest még mindig fitt és aktív. Magas vérnyomásra gyógyszert szed, de jellemzően 120-135 / 65-75 körüli értékeket mérünk. 3 hete készült teljes vérkép vizeletvizsgálat. Az eredményei...
        Üdvözlöm Tisztelt Doktornő! Azon apropóból írok Önnek,mivel Március óta laza állagú szinte mindig a székletem,sajnos nagyon sokat stresszelek is a munkában,és az élet más területén is. Minap voltam először is hasi...
        Tisztelt Doktornő A lányomon a megszokottnál több és erősebb a testszőrzet mint a megszokott . Pontosabban az arcán az állán és az alhasán is elég erősen kezd már megjelenni. Azt szeretném megtudni , hogy mi lenne a teendő, kihez forduljunk...
        Kedves Doktornő, 22 hetes terhes vagyok, eddig endokrinológiai betegségek nélkül. a 20. héten vett laboreredményeken TSH 0.55(ref 0.55-4.78) T4 13.72 (ref 11.5-22.7). Védőnőm rögtön endokrinológushoz küldeni, nőgyógyászom nem mondott rá...
        Kedves Doktornő, Doktor úr! El kellett utaznom, ezért csak 3 hét múlva tudom megmutatni az orvosnak a leletemet, de borzasztóan aggódom, hogy mi lehet rajta. PCO gyanúval küldött, tüneteim nincsenek. Egy hosszabb gyulladásom is volt...
        Tisztelt Doktornő! 2006-ban eltávolították a jobb oldali pajzsmirigy lebenyt. Euthyrox 125 hormonpótlást kaptam. A mostani laborom eredménye: (2017.május) Szabad T3 : 5,70 pmol/L 2,80 - 6,50 TSH: 0,174 mU/l (ref.t.: 0,27-3,8 mIU/l) fT4: 21,9...