• glucose tolerancia ertekek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Faklya Monika, Minimum ot eve tarto nagyfoku faradtsag es kb. ket eve kezdodott szorongasos panaszok miatt lett elvegezve nalam egy glucose tolerancia teszt. Panaszaimrol roviden: allando faradtsag, gyakori vizelesi inger, fokozott vizfogyasztas, szorongasos (idonkent panikszeru) tunetek, koncentraciozavar, memoria zavarok, szaraz (ekcemas) bor, lepedekes nyelv, ritkan a semmibol elotoro izuleti fajdalmak, alacsony pulzus szam. Mivel az utobbi ket evben tobb vizsgalaton is atestem (pl. kardiologia (terheleses EKG, vernyomas, kateteres vizsgalat (a rohamszeru magas pulzust produkalo tunetek miatt), neurologia (koponya MR, fizikalis vizsgalatok), urologia, stb; azonban szinte minen helyrol negativ diagnozis szuletett, ezert tanacsolta haziorvosom a diabetologia szakrendelesen elvegezendo negy oras glucose tolerancia tesztet. Ennek ertekei a kovetkezok: Ehgyomri vercukor: 6,2 mmol/l Majd 75 gram glucose ital elfogyasztasa utan: 1 ora mulva: 4,1 mmol/l 2 ora mulva: 4,5 mmol/l 3 ora mulva: 5,4 mmol/l 4 ora mulva: 5,2 mmol/l Erdeklodi szeretnek, hogy On szerint mi okozhatja a glucos terheles utani vercukorszint novekedes helyetti nagyfoku csokkenest. Valamint, ha lat valamilyen osszefuggest a tuneteim es a fenti eredmenyek kozott, milyen endokrinologiai feltaro vizsgalatot javasol? Valaszat elore is koszonom.

        Dr. Fáklya Mónika válasza a glükóz terhelés témában

        Tisztelt kérdező! Ezek az eredmények rendben vannak, nem utalnak betegségre.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2017. május 15., 15:38; Megválaszolva: 2017. május 22., 20:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: