• pajzsmirigy2.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő! Köszönöm szépen a tegnapi válaszát! Előre is elnézést kérek, hogy megint Önhöz fordulok tanácsért, de ma aztán végképp elkeseredtem:( Megjött a vérvétel eredményem,(csak a *-gal jelölt értékeket irom le) Koleszterin:6,8mmol/l ref:2,8-5,2 Klorid:107mmol/l ref:98-106 Vas:9,4mol/l ref:10,7-32,2 Teljes vaskötő kap:55,4mmol/l ref:27,8-53,7 Neutropil:45% ref:45-80 Lymhocita:45% ref:20-40 Eosinophil:5% ref:0-5 MPV:7,9fl ref:8,0-12,0 THM:6,205 ref:0,550-4,780 Elmentem a körzeti orvoshoz, elküldött az endokrinologia szakrendelésre, hazajöttem az orvostol, felhivtam a szakrendelést, elmondtam a panaszom stb.és nov.14-re kaptam időpontot, és azt tanácsolták menjek vissza a körzeti orvoshoz, hogy kezdjen el kezelni addig is... Felirta nekem a gyógyszert,L-thyroxin henning 50mikrogramm, 1x1et. Csak azt elfelejtettem megkérdezni, hogy ez a gyógyszer a Betaloc 50mg, és Controloc 40mg-al együtt szedhető? Most honnan fogom megtudni, hogy a pajzsmirigyben levő göbök jó-vagy rosszindulatuak? Várjak novemberig? Köszönöm válaszát, és bocsánat a sok kérdésért! Tisztelettel: Csilla

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy betegségek témában

        Tisztelt kérdező! A gyógyszereket szedheti együtt, de az L-thyroxint reggel étkezés előtt vegye be fél órával és a Controloc-ot időben legalább egy órával később nyelje le az optimális felszívódás érdekében. A göböket az orvos uh-al követni fogja.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2017. március 07., 14:59; Megválaszolva: 2017. március 20., 21:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: