• pajzsmirigy2.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő! Köszönöm szépen a tegnapi válaszát! Előre is elnézést kérek, hogy megint Önhöz fordulok tanácsért, de ma aztán végképp elkeseredtem:( Megjött a vérvétel eredményem,(csak a *-gal jelölt értékeket irom le) Koleszterin:6,8mmol/l ref:2,8-5,2 Klorid:107mmol/l ref:98-106 Vas:9,4mol/l ref:10,7-32,2 Teljes vaskötő kap:55,4mmol/l ref:27,8-53,7 Neutropil:45% ref:45-80 Lymhocita:45% ref:20-40 Eosinophil:5% ref:0-5 MPV:7,9fl ref:8,0-12,0 THM:6,205 ref:0,550-4,780 Elmentem a körzeti orvoshoz, elküldött az endokrinologia szakrendelésre, hazajöttem az orvostol, felhivtam a szakrendelést, elmondtam a panaszom stb.és nov.14-re kaptam időpontot, és azt tanácsolták menjek vissza a körzeti orvoshoz, hogy kezdjen el kezelni addig is... Felirta nekem a gyógyszert,L-thyroxin henning 50mikrogramm, 1x1et. Csak azt elfelejtettem megkérdezni, hogy ez a gyógyszer a Betaloc 50mg, és Controloc 40mg-al együtt szedhető? Most honnan fogom megtudni, hogy a pajzsmirigyben levő göbök jó-vagy rosszindulatuak? Várjak novemberig? Köszönöm válaszát, és bocsánat a sok kérdésért! Tisztelettel: Csilla

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy betegségek témában

        Tisztelt kérdező! A gyógyszereket szedheti együtt, de az L-thyroxint reggel étkezés előtt vegye be fél órával és a Controloc-ot időben legalább egy órával később nyelje le az optimális felszívódás érdekében. A göböket az orvos uh-al követni fogja.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2017. március 07., 14:59; Megválaszolva: 2017. március 20., 21:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm Pajzsmirigy citológiai eredményemet szeretném ha megnézné , hogy minden teljesen rendben van-e ugyanis az orvosomhoz csak apr.3ra kaptam időpontot. Köszönöm szépen a válaszát. : 3333/18 A kenetben HE festés után részben...
        Tisztelt Webbeteg.hu! 2017. novemberben diagnosztizáltak Basedow-kórral. A kezdeti 1X2 Methothyrint 2017. december 12-én a 3X1 Propycil váltotta fel, változatlan 3X1 Humapronol mellett. Újévig 7kg-t híztam. A 2018.01.05-i vérvételem eredménye jó...
        Tisztelt Dr ur!Kb két hete a pajzsmirigy jobb lebenyben két 3 mm-es echomentes cysztát a találtak . A vasculnsatio nem fokozott.A nyaki lágyrészbem kóros szerkezetű nyirokcsomó nem mutatható ki ,a nyálmirigy UH képe normális .Szeretnék többet...
        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Pajzsmirigy és nyaki lágyrész uh-ot végeztek, melynek eredménye: a pajzsmirigy jobb lebenye:15x15x50 mm, bal lebenye:14x15x40 mm, az isthmus 5-7 mm vastag. A parenchyma elmosott kontúrú, inhomogén szerkezetű, fokozott...
        Tisztelt Doktornő! Kislányomnál két és fél éves korában "Juvenile rheumatoid arthritist" vagyis fiatalkori reumás ízületi gyulladást diagnosztizáltak, erre szteroidos injekciót kapott az ORFI-ban. Azóta évente járunk vissza vizsgálatra, de...
        Kérdezném, hogy gond, hogy pajzsmirigybetegként pajzsmirigy gyógyszer (letrox) mellett fogamzásgátlót (simicia) is szedek? Befolyásolja egymást a két szer, okozhat hízást a kettő együtt? Se az endokrinológusom, se a nőgyógyászom nem adott...
        Kedves Doktornő! Lányom 10 éves lesz februárban,01.19-én elvittem egy magán ultrahang rendelésre,ahol a pajzsmirigyét vizsgálták, pajzsmirigy lebenyei 3*1*1.5 cm-esek.A jobb lebeny homogén.A bal lebenyben a középső harmadban egy kicsi kb.1...
        Tisztelt Doktor Nő! Nemrégiben elvégeztettem pajzsmirigyre vonatkozóan egy vérvételt. Ennek oka az volt, hogy meggyarapodott a testsúlyom, pedig étkezésemben nem történt változás, nagyon fáradékony voltam/vagyok annak ellenére hogy napi 8-10...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Nemrégiben elvégeztettem pajzsmirigyre vonatkozó vérvételes vizsgálatot, melynek eredményei a következők lettek: - TSH: 0,918 miU/L (0,400-4,000) - Szabad T4: 10,29 pmol/L (7,75-15,21) - Szabad T3: 5,88 pmol/L...
        Kedves Dr Fáklya Mónika, Ön azt válaszolta a kérdésemre miszerint milyen jellgű betegségre utal a következő vérkép alapján megállapított adat anti - TG AAT 9240 hogy ez minimális eltérés,amit nem teljesen értek mert a gasztroenterológus...